back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ – Moderna: Έγκριση για παραγωγή φιαλιδίων με 15 δόσεις

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το πράσινο φως για την επιτάχυνση της διαδικασίας παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna, επιτρέποντάς της να γεμίζει ένα φιαλίδιο με έως και 15 δόσεις, την ώρα που οι ΗΠΑ ποντάρουν στην γρήγορη ανοσοποίηση του πληθυσμού τους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Η FDA ενέκρινε επίσης την εξαγωγή μέγιστου αριθμού 11 δόσεων από τα σημερινά φιαλίδια του εμβολίου της Moderna, αντί των 10 που επιτρεπόταν μέχρι τώρα.

Σε ανακοίνωσή της η Moderna σημειώνει ότι η προμήθεια του εμβολίου της θα μπορεί πλέον να γίνεται σε φιαλίδια που θα περιέχουν 11 ή 15 δόσεις και ότι αναμένει να αρχίσει να αποστέλλει φιαλίδια με 15 δόσεις τις επόμενες εβδομάδες.

“Και οι δύο αυτές αναθεωρήσεις επηρεάζουν θετικά την προμήθεια του Εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει στην παροχή περισσότερων δόσεων εμβολίων στις κοινότητες και θα επιτρέψει να γίνουν πιο γρήγορα δόσεις” του εμβολίου, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου της FDA Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων Πίτερ Μαρκς.

Ωστόσο η FDA προειδοποίησε ότι χωρίς κατάλληλες σύριγγες και βελόνες μπορεί να μην είναι δυνατό να εξαχθούν περισσότερες από 13 δόσεις από τα φιαλίδια 15 δόσεων του εμβολίου της Moderna, όπως και περισσότερες από 10 δόσεις από τα τρέχοντα φιαλίδια.

Η Moderna είχε εφοδιάσει με 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της τις ΗΠΑ ως τις 29 Μαρτίου. Τα εμβόλια κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech και της Johnson & Johnson’s είναι τα άλλα δύο που έχουν εγκριθεί στη χώρα.

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και ορισμένες πολιτείες προχωρούν ακόμη και ως την άρση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας, οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι τα συμβόλαια που έχουν συναφθεί με τους παρασκευαστές των εμβολίων που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ θα επαρκούν για την κάλυψη όλου του πληθυσμού.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι δήλωσε χθες, Πέμπτη, στο Reuters ότι η χώρα μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο κατά της COVID-19 της AstraZeneca, ακόμη κι αν αυτό λάβει την έγκριση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα