back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Σοβαρότητα και υπευθυνότητα από επιχειρήσεις και καταναλωτές, ένα επόμενο κλείσιμο θα ήταν καταστροφή

Διαβάστε επίσης

«Ανάσα για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους πολίτες» χαρακτήρισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

«Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και απο τους καταναλωτές, γιατί ένα επόμενο κλείσιμο θα ήταν καταστροφή. Οφείλουμε να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε ζητήσει εδώ και 6 μήνες τη λήψη αυτής της απόφασης. «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ανοίγουμε και πάλι,  ωστόσο ανοίγουμε σε μία δύσκολη συγκυρία, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων με πολλούς διασωληνομένους. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε ζητήσει εδώ και 6 μήνες τη λήψη αυτής της απόφασης. Αν είχε ανοίξει από τότε, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα σήμερα οι επιχειρήσεις του κλάδου» είπε εκτιμώντας «ότι θα ήταν μειωμένος και ο αριθμός των κρουσμάτων. Με συντεταγμένο τρόπο λειτουργίας της αγοράς, δεν υπήρχε περίπτωση διασποράς του κορονοϊού» σημείωσε.

Τόνισε την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης: «Εκτός από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, είναι αναγκαίο να δρομολογηθεί και η επαναλειτουργία της εστίασης» επισήμανε, προσθέτοντας, ότι «πριν το lock down το 43% των επιχειρηματιών της εστίασης αδυνατούσαν να επαναλειτουργήσουν»

Χαρακτήρισε τη κρίση στην οικονομία «τη μεγαλύτερη κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τα τρία μνημόνια δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που προέκυψε αυτό το χρόνο της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις κουβαλάνε στις πλάτες τους τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης προστέθηκαν τα προβλήματα της πανδημίας, άρα αυτή τη στιγμή τα μέτρα δεν δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Το μέγεθος θα φανεί όταν οι επιχειρήσεις κληθούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Πάνω από το 40% των επιχειρήσεων αδυνατούν να τα πληρώσουν τα χρέη τους» εκτίμησε και χαρακτήρισε «μονόδρομο το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα