back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ευαγγ. Κανταρτζή: Γνωρίζουμε την Αθήνα μέσα από διαδικτυακές περιηγήσεις, την Τετάρτη θα ξεναγηθούμε στην Πλάκα και στις μπουάτ του ’60

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την Αθήνα και την πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία της, με έναν διαφορετικό τρόπο, παρατηρώντας και μαθαίνοντας πληροφορίες για δρόμους, μνημεία, και περιοχές που πολλές φορές προσπερνάμε λόγω των ρυθμών της καθημερινότητάς μας, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν εδώ και λίγο καιρό μια σειρά δέκα θεματικών διαδικτυακών περιηγήσεων στην πρωτεύουσα.

Μέσω των εν λόγω διαδικτυακών περιπάτων θα λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως για παράδειγμα:

Πώς περιγράφουν οι ξένοι περιηγητές το ξέσπασμα της Επανάστασης στην Αθήνα;

Πού καλλιεργήθηκε πρώτη φορά η ντομάτα;

Πού ζούσε ο μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς;

Πού έγραψε ο Δροσίνης την «ανθισμένη αμυγδαλιά;

Όπως ανέφερε η Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελία Καντατρζή, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αφροδίτη Παπακαλού, ο ΟΠΑΔΝΑ εν μέσω πανδημίας και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Αθήνα μέσω του διαδικτύου, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία.

«Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, παρακολουθούν αυτούς τους περιπάτους. Ακόμα και οι παλιοί Αθηναίοι, μαθαίνουν στοιχεία της πόλης μας που είτε τις ξέχασαν είτε δεν τις γνώριζαν καθόλου».

Ο πρώτος της σειράς των διαδικτυακών περιπάτων, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο ενώ την προσεχή Τετάρτη 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί ένας μουσικός περίπατος με θεματική που εστιάζει στην περιοχή της Πλάκας, κυρίως της εποχής του ’60. Όσοι τον παρακολουθήσουν, θα ενημερωθούν , μεταξύ άλλων, για τις περίφημες αθηναϊκές οπερέτες και την αθηναϊκή καντάδα.

«Σε κάθε περίπατο έχουμε προσκεκλημένους, ειδικούς επί των θεμάτων που αναπτύσσουμε και οι οποίοι μας δίνουν την δική τους οπτική σε θέματα που έχουν μελετήσει. Για παράδειγμα, στον μουσικό περίπατο της προσεχούς Τετάρτης, θα μας μιλήσει ο κ. Παπασπήλιος ο οποίος έχει ασχοληθεί με τις μπουάτ στην Πλάκα, θα έχουμε μαζί μας τον κ. Δημητρόπουλο, ιδιοκτήτη της μοναδικής μπουάτ που σώζεται και που λειτουργούσε πριν την πανδημία, τον μουσικοσυνθέτη κ. Νίκο Πλάτανο αλλά και τον Πασχάλη ο οποίος θα μας τραγουδήσει κιόλας ώστε να δώσουμε μια διαφορετική νότα σε αυτόν τον διαδικτυακό περίπατο».

Οι περίπατοι απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και η συμμετοχή σε αυτούς είναι ελεύθερη μέσα από τη σελίδα του ΟΠΑΝΔΑ αλλά και στο facebook, www.facebook.com/Opanda.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα