back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυξημένη ζήτηση πολυτελών κατοικιών για την θερινή περίοδο

Διαβάστε επίσης

Mεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από εταιρείες και ιδιώτες του εξωτερικού για ενοικιάσεις πολυτελών βιλών σε τουριστικούς προορισμούς ενόψει καλοκαιρινής περιόδου. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από το εσωτερικό, σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, Πρόεδρο του Δικτύου Κτηματομεσιτικών Γραφείων E- Real Estates.

Οι πληρότητες που καταγράφονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του ΕΟΤ και αφορούν αποκλειστικά βίλες με ιδιωτική πισίνα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο , Ρόδο κ.α., κυμαίνονται ήδη από 85%-99%.

“Οι εντυπωσιακές πληρότητες δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες, διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξενώνες ή πανσιόν, αλλά ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή κοινόχρηστη πισίνα. Πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών που οι ιδιοκτήτες τους δεν στοχεύουν στα μέσα εισοδήματα αλλά σε τουρίστες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση που διέπει πλέον το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Αριθμητικά δεν είναι πάρα πολλές, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Οι υψηλές πληρότητες αφορούν ακίνητα-βίλες που οι ιδιοκτήτες τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης, δηλαδή χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή.

Όσον αφορά το κόστος διαμονής για οικογένεια τεσσάρων ατόμων και έξι διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται σταθερό ή μειωμένο κατά 20%-25% στα ακριβά καταλύματα σε σχέση με το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις υψηλότερες ζητούμενες τιμές, είναι μειωμένο ακόμη και 50%.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα