back to top
23.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Συγκέντρωση συνταξιούχων και εν ενεργεία δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την ΕΣΗΕΑ από εν ενεργεία και συνταξιούχος δημοσιογράφους, έπειτα από κάλεσμα της “Επιτροπής Αγώνα Δημοσιογράφων για Προάσπιση της Ελεύθερης Ενημέρωσης και της Δημοκρατίας”.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρξαν ομιλίες από μέλη της “Επιτροπής Αγώνα Δημοσιογράφων”, ενώ τοποθέτηση έκανε και η συνταξιούχος δημοσιογράφος, Μαρίνα Βήχου, η οποία από τις 23 Μαρτίου μέχρι σήμερα, προχώρησε σε απεργία πείνας.

Η ίδια σε κείμενο της που μοιράστηκε έξω από την ΕΣΗΕΑ, εξηγεί ότι προχώρησε σε απεργία πείνας “διαμαρτυρόμενη για τη βίαιη κατάλυση της ελευθερίας της ενημέρωσης στον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία”.

Στη συνέχεια, τεκμηριώνοντας τους λόγους που έκανε απεργία πείνας, επικαλείται τον Κώδικα της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, όπως το άρθρο 1, παράγραφο 1, το οποίο αναφέρει πως “το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη στην ενημέρωση είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας”.

Όσον αφορά στην κινητοποίηση που έγινε έξω από την ΕΣΗΕΑ, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Δημοσιογράφων, αναφέρει:

“Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δημοσιογράφων δεν είναι αλήτες και ρουφιάνοι.

Επειδή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιούν τους επαγγελματίες του κλάδου μας σαν το “σφουγγαρόπανο” που καθαρίζει τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Επειδή τα “πετσοταϊσμενα” ΜΜΕ και κάποιοι ελάχιστοι “πρόθυμοι” συνάδελφοι μας παραβιάζουν ένα προς ένα τα άρθρα του Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ και του Κώδικα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που κατακτήθηκε μετά από δύσκολους αγώνες, κόπο και καθυστέρηση δεκαετιών.

Επειδή η ελεύθερη και πλουραλιστική ενημέρωση είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας κατά το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Επειδή η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να υπερασπίζεται με σθένος και με γρήγορα αντανακλαστικά κάθε παραβίαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας
Επειδή η Διολίσθηση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος σε σκοτεινές και επικίνδυνες ατραπούς, με το πρόσχημα του κορονοϊού εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Σας καλούμε όλες/ους σε συλλαλητήριο την Δευτέρα 5/4 στις 5μμ μπροστά στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα