back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19 – Κολομβία: Ελεύθερη η εισαγωγή εμβολίων από ιδιωτικές εταιρείες, αρκεί να διανέμονται δωρεάν

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Κολομβίας θα επιτρέψει να εισάγονται από ιδιωτικές εταιρείες εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας όμως πως αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ότι θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες.

Η χώρα των Άνδεων θέλει να ανοσοποιηθεί περίπου το 70% των 35 εκατ. κατοίκων της μέσα στη χρονιά, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση. Από τον Φεβρουάριο, έχουν χορηγηθεί κάπου 2,4 εκατομμύρια δόσεις.

Όσοι προσφέρουν εμβόλια που αγοράστηκαν από ιδιωτικές εταιρείες θα πρέπει να συμμορφώνονται προς τα κυβερνητικά πρότυπα και δεν θα μπορούν να αξιοποιούν δημόσια εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με προσχέδιο διατάγματος του υπουργείου που περιήλθε σε γνώση δημοσιογράφων.

«Η διαδικασία ανοσοποίησης που θα διεξάγεται με εμβόλια αγορασμένα από ιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνει χώρα με μηδενικό κόστος για τους δικαιούχους», αναφέρει το κείμενο.

Και άλλες χώρες, όπως το Πακιστάν και η Ινδία, επιτρέπουν τις εισαγωγές εμβολίων και την ανοσοποίηση από ιδιώτες.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας επιβάλλει νέα μέτρα σε αρκετές περιοχές της χώρας μετά τις γιορτές του Πάσχα, ανάλογα με το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ως εδώ στην Κολομβία πάνω από 64.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,45 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα