back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαγκλαντές: Τρεις τραυματίες σε διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων

Διαβάστε επίσης

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες το βράδυ χθες Δευτέρα σε αγροτική περιοχή του Μπανγκλαντές όταν ξέσπασαν βίαια επεισόδια στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με έναν γιατρό και την αστυνομία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη Σαλτά, στην περιφέρεια Φαρίντπουρ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία κυκλοφόρησαν φήμες ότι άνδρας τραυματίστηκε σε αγορά κατά τη διάρκεια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων.

Χιλιάδες εξοργισμένοι χωρικοί κατέβηκαν στους δρόμους. Ορισμένοι πέταξαν τούβλα και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικού τμήματος, προχώρησαν σε βανδαλισμούς δημόσιων κτιρίων, έβαλαν φωτιά στο σπίτι αστυνομικού και πυρπόλησαν δύο αυτοκίνητα που ανήκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, κατά τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Άνδρες της αστυνομίας «άνοιξε πυρ για να αμυνθούν όταν έγινε η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα», εξήγησε εκπρόσωπος των δυνάμεων επιβολής της τάξης στην περιοχή Φαρίντπουρ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλος ένας αστυνομικός, ο επιθεωρητής Νουρ-α-Αλάμ Φακίρ, επιβεβαίωσε την εκδοχή αυτή.

Η αστυνομία δεν έδωσε κάποιον απολογισμό. Όμως, σύμφωνα με τον Άμπντουλ Ματίν, γιατρό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Φαρίντπουρ, τρεις άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού υπέστησαν τραύματα από σφαίρες.

Στο Μπανγκλαντές επιβάλλονται από χθες Δευτέρα και για επτά ημέρες περιοριστικά μέτρα για να ανασχεθεί η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού, με τις διαδημοτικές μετακινήσεις να απαγορεύονται και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα να κλείνουν.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα