back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Διαβάστε επίσης

Ως μοναδική ευκαιρία για την χώρα που «δεν δικαιούμεθα να χάσουμε» χαρακτήρισε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «το πρώτο μίλι στις επενδύσεις και το τελευταίο στην πανδημία», ενώ κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δείξει ηρεμία, μετρό και αυτοσυγκράτηση. Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για τεράστια δυσκολία να απορροφήσει η χώρα διπλάσια λεφτά από όσα μέχρι σήμερα και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να προσεγγίσει επενδυτές και οι διαδικασίες να προχωρούν με διαφάνεια.

Δεσμεύθηκε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει το πρόγραμμα στην Κομισιόν πριν από τις 30 Απριλίου και μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η έγκριση του τεχνικού σκέλους του προγράμματος από την Ευρώπη και η χώρα θα λάβει 4 δισ. προκαταβολή.

Υποστήριξε δε ότι το πρόγραμμα θα φέρει 180 με 200.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και πως θα διοχετευθούν 51 δις ευρώ σε βιώσιμες επιχειρήσεις και 1,5 για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις…

«Μας φέρατε μια έκθεση που δεν λέει τίποτα» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας λόγο για ίδιες παρεμβάσεις με εκείνες του παρελθόντος που δεν αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές ανισότητες. Στην έκκληση του κ. Σκυλακάκη για μετριοπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι σύντομα θα υπάρχει μια άλλη κυβέρνηση στον τόπο και θα χρειαστεί σοβαρότητα από την πλευρά της Ν.Δ..

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα