back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για τις συσκευασίες των self tests – Η απάντηση Γεωργιάδη

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσαν στα φαρμακεία οι παραδόσεις των self tests . Οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες οι οποίες περιέχουν 25 self tests.

Μέσα στις συσκευασίες περιλαμβάνονται:

 25 Αναλυτικές οδηγίες του συγκεκριμένου test με φωτογραφική αναπαράσταση

 25 Τεμάχια με βαμβακοφόρο στυλεό (μπατονέτα) για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος

 25 Δοκιμαστικοί σωλήνες με ενσωματωμένο το υγρό αντιδραστήριο

25 Ειδικά προσαρμοζόμενα πώματα για το σωλήνα, που λειτουργεί ως σταγονόμετρο

 25 πλακέτες διεξαγωγής του self test

‘Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Πανελληνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η εταιρεία οφείλει να παρέχει όλα τα ανωτέρω σε ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες. Η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών.

Λόγω των παραλείψεων αυτών οι πολίτες ταλαιπωρούνται με μεγάλο χρόνο αναμονής αφού οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να ετοιμάζουν τις ατομικές συσκευασίες για τον καθένα.

Οπως πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα αφορά μόνο στην συγκεκριμένη εταιρεία και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, όλες οι επόμενες παραδόσεις των άλλων εταιρειών δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα, καταλήγει η ανακοίνωσή.

Οι φαρμακοποιοί ήξεραν ότι θα παραλάβουν συσκευασίες των 25 τεμαχίων για τα self tests δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνης Γεωργιάδης. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως συμπλήρωσε, όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε. 

«Η διαδικασία της αγοράς, της προκήρυξης του διαγωνισμού, της διανομής των self tests και της δημιουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στα δικά μου μάτια φαντάζει ένα θαύμα για το ελληνικό δημόσιο. Όταν ανακοινώσαμε ότι θα το κάναμε, δεν πίστευα ότι θα καταφέρουμε να το κάνουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Κι όμως όλα κύλησαν ρολόι και το κάναμε», όπως επισήμανε.

Έλενα Μπρέγιαννη, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα