back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας

Διαβάστε επίσης

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ, στον Ευαγγελισμό, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί-βράδυ αυτήν τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία», τόνισε.

«Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της υγείας όλων. Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπτύξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα