back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε περίπου 500.000 εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Μάρτιο.

Παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στους 20.000 εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, για καθέναν από τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Οι δικαιούχοι, πρέπει να εισέλθουν µε κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.gov.gr), προκειμένου να επικαιροποιήσουν στοιχεία όπως τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού και να υποβάλλουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ότι παρέμειναν άνεργοι κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 και δεν απορρέει υποχρέωση επαναπρόσληψης από τη σύμβασή τους.

Έως τις 23 Απριλίου μπορεί να γίνει η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Έως τις 12 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Μάρτιο (β΄φάση) και έως το τέλος του μήνα για τον Απρίλιο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα