back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Διευκρινίσεις Γ. Γεωργαντά για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα self tests

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή θα είναι έτοιμη να δεχθεί τα αποτελέσματα των αυτοδιαγνωστικών τεστ που θα κάνουν σε πρώτη φάση καθηγητές και μαθητές ,η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργεί δοκιμαστικά από αύριο,όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Εισηγούμενος στη Βουλή την σχετική τροπολογία,ο κ.Γεωργαντάς υπογράμμισε την ανάγκη αυτή να υπερψηφιστεί από όλα τα κόμματα, καθώς – όπως είπε- δεν πρόκειται για απλή άσκηση κυβερνητικής πολιτικής,αλλά για ένα μέτρο που θα βοηθήσει να σταθεί πάλι όρθια η κοινωνία.

Από την πλευρά τους, οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης,καταλόγισαν προχειρότητα στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί «στο και ένα» της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ,να φέρνει η κυβέρνηση μια τόσο σημαντική τροπολογία.

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, για την καταχώριση και ηλεκτρονική διαχείριση των αποτελεσμάτων της αυτοδιαγωνιστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό (self – test)».

Με την ίδια τροπολογία,ορίζεται ότι η καταχώρηση των αποτελεσμάτων είναι προαιρετική πλην συγκεκριμένων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, προσδιορίζονται τα προς καταχώριση στοιχεία και προβλέπεται η έκδοση σχετικής δήλωσης θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος μετά την καταχώριση του αποτελέσματος, με ειδική πρόβλεψη, στην περίπτωση μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για την έκδοση από την πλατφόρμα σχολικής κάρτας για Covid – 19 εφόσον το καταχωρηθέν αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Αρμόδιες αρχές για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ορίζονται η ΗΔΙΚΑ και η ΕΔΥΤΕ που θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα