back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Ξενογιανακοπούλου: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο διαχείρισης της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Για τους υψηλούς τόνους που εξακολουθεί να κρατά η αντιπολίτευση όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς κυβέρνησης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαριζίλα Ξενογιανακοπούλου, κάνοντας – μεταξύ άλλων – λόγο για συνεχή επιδείνωση του υγειονομικού, κοινωνικού και οικονομικού κλίματος.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο διαχείρισης της πανδημίας. Μάλιστα χθες, ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι υπάρχει φθορά και προβλήματα στην διαχείριση της πανδημίας, χωρίς κανένα τόνο αυτοκριτικής. Έγινε μετάθεση ευθυνών στους πολίτες και ενώ ένα χρόνο τώρα δεν στηρίχθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «στα ποιοτικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων παρατηρείται μία πλήρη αμφισβήτηση των κυβερνητικών επιλογών. Βλέπουμε μεσαία στρώματα να γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση αλλά και έναν πανικό στη ΝΔ. Χάνουν τον έλεγχο», σημειώνοντας παράλληλα ότι αν αυτό το καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που θα φανεί στο επόμενο διάστημα όταν – όπως εκτίμησε – «η κοινωνική δυσαρέσκεια αναζητήσει τον πολιτικό εναλλακτικό δρόμο».

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι αντί να στηρίζεται πραγματικά η εργασία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται είτε σε τηλεργασία είπε σε αναστολή εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο, όπως ειπε «θα θεσπίζει απλήρωτες υπερωρίες, θα διαλύει το εργασιακό ωράριο και θα χτυπά τον συνδικαλισμό».

Ερωτηθείσα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που ο Πρωθυπουργός, σε χθεσινή του συνέντευξη απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, απάντησε: «Την υπόθεση των εκλογών την καλλιέργησε η ίδια η ΝΔ μετά τον ανασχηματισμό που έκανε, για τους δικούς της λόγους. Εν μέσω πανδημίας και εν μέσω 4000 κρουσμάτων δεν είναι υπεύθυνο να θέσουμε θέμα εκλογών. Όμως, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και όποτε αυτές γίνουν θα δώσουμε τη μάχη μας».

Για την Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, έκανε λόγο για πολιτική επιλογή από πλευράς ΝΔ που έχει στοιχεία ρεβανσισμού και ταυτόχρονα αποτελεί αντιπερισπασμό της κοινής γνώμης απέναντι στα τωρινά προβλήματα.

«Μια κυβέρνηση που τα έχει βρει δύσκολα παντού, χάνει τον έλεγχο και προσπαθεί να συσπειρώσει και να δημιουργήσει ένα χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω μιας ιστορίας που δεν ευσταθεί σε κανένα πολιτικό και νομικό στοιχείο».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Φουρθιώτη υπογράμμισε:

«Έχουμε δημοκρατική υποχρέωση να ελέγχουμε την κυβέρνηση και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο εμφανίζεται εκτεθειμένη και έχει πολύ μεγάλη αμηχανία. Καθυστέρησε να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει συγκεκριμένες ενέργειες. Το μείζον ζήτημα είναι αν υπήρξε εξαπάτηση του δημοσίου. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό. Εμείς καταθέσαμε την Δευτέρα την σχετική ερώτηση και μόλις χθες ο κ. Χατζηδάκης προσέφυγε στον Εισαγγελέα και σήμερα ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν γίνει κινήσεις για την ανάκτηση των χρημάτων. Δηλαδή, επί τέσσερις μήνες δεν έκαναν τίποτα και μόλις τώρα, μετά από τρεις ημέρες μέρες αρχίζουν και κάνουν κινήσεις».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα