back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με self test δύο φορές την εβδομάδα η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα Λύκεια τη Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των self test από τα φαρμακεία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Περιλαμβάνει οδηγίες προς τους πολίτες για τη χρήση των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης, τη δήλωση αποτελέσματος και τη σχολική κάρτα.

Χθες άνοιξε η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης (https://self-testing.gov.gr/)  για την χορήγηση των self-tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες προς τους πολίτες για τη χρήση των self tests, τη δήλωση αποτελέσματος των self-tests για COVID-19, τη σχολική κάρτα και τη δήλωση του αποτελέσματος. Η υπηρεσία της δήλωσης των self-test θα είναι διαθέσιμη την Κυριακή 11 Απριλίου.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την επανέναρξη της διά ζώσης λειτουργίας των λυκείων από την Δευτέρα 12 Απριλίου.

«Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει», ανέφερε η κ. Κεραμέως και ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να πραγματοποιούνται αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Επανέλαβε επίσης αναλυτικά όλη τη διαδικασία σχετικά με το πώς γίνεται το self test, και πώς θα δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα είτε είναι θετικό είτε αρνητικό.

Όπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης και εξέφρασε την ελπίδα μετά τα λύκεια, σύντομα να επαναλειτουργήσει η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για τις υπόλοιπες δομές. «Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία», τόνισε η υπουργός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή χρονοδιάγραμμα για τα γυμνάσια και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την κα Κεραμέως τα Λύκεια ανοίγουν για τους λόγους ότι είναι κλειστά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις υπόλοιπες βαθμίδες, και επειδή πλησιάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Τέλος υπενθύμισε τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
η χρήση αντισηπτικών,
οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,
τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά..

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα