back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μόσιαλος: Πολύ μικρός ο κίνδυνος από το εμβόλιο της AstraZeneca

Διαβάστε επίσης

Για πολύ μικρό κίνδυνο, από το εμβόλιο της AstraZeneca, έκανε λόγο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Το ρίσκο είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει συσχέτιση με συγκεκριμένες ηλικίες” σχολίασε, τονίζοντας ότι θα κάνει και το δεύτερο εμβόλιο της εταιρίας, καθώς είναι ήδη εμβολιασμένος με την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις χώρες που έχουν απαγορεύσει τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου στους κάτω των 55 ετών, στις χώρες που το απαγόρευσαν στις ηλικίες κάτω 60 και στις υπόλοιπες κατηγορίες χωρών, που όπως είπε δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο με τις οδηγίες τους. “Θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ όλων” εκτίμησε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μόσιαλος ανέφερε σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις από την Μεγάλη Βρετανία για το εμβόλιο, ότι πρέπει να υιοθετηθεί μια ενιαία ευρωπαϊκή πολκιτική.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «H κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca δεν θα χορηγηθεί στα άτομα ηλικίας 18-29 ετών. Στις ηλικίες αυτές θα χορηγηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Modena. Είναι αναγκαίο πλέον να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης του εμβολίου. Και να εφαρμοστεί με ενιαίο τρόπο από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Πηγή: ΑΝΤ1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα