back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

2.801 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. 781 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 75 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 8833 από την αρχή της πανδημίας. Από αυτά τα 1.350 καταγράφηκαν στην Αττική, τα 391 στη Θεσσαλονίκη και τα 83 στην Αχαΐα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται από σήμερα Σάββατο έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου με εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά ο οικισμός Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι μετά από έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων πέντε ημερών.

Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Στην Αχαΐα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τους καταναλωτές και εντός καταστήματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη μόνο με την μέθοδο της παράδοσης εκτός. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στο νομό Κοζάνης λόγω μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου. Οι εμπορικοί σύλλογοι Κοζάνης οργανώνουν για τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στην περιοχή, έξω από τα δημαρχεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερβίων και Σιάτιστας.

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με απαραίτητο το self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις σχολικές δομές.

Πιστεύω ότι τα self tests “θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί σε φαρμακείο στην Καλλιθέα, όπου συνόδευσε την κόρη του, Δάφνη, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προμηθευτεί self-test . “Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι “Πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ” και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα.

«Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μεταξύ σοκάρει το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής για τον Γιώργο Καραϊβάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι δράστες του κατάφεραν δυο βολές στο κεφάλι προκειμένου να είναι σίγουροι για το θάνατό του. Συνολικά δέχτηκε 10 σφαίρες από πυροβόλο όπλο,

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο 73χρονος εφοπλιστής Ιωάννης Αγγελικούσης που νοσηλευόταν από τις 20 Μαρτίου σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας μετά από καρδιακή προσβολή. Ο Ιωάννης Αγγελικούσης, ήταν από τους σημαντικότερους εφοπλιστές . Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 584 πλοία άνω των 1.000 τόνων, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία του ομίλου Αγγελικούση αποτελούν το 21,5% του ελληνικού νηολογίου και το 40% με βάση τη χωρητικότητα του στόλου.

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε δασικές εκτάσεις, στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας και Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Κορινθία εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στην περιοχή Καλέντζι του Δήμου Βέλου-Βόχας και στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Στην Ηλεία, η φωτιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Χάβαρι της Αμαλιάδας και επί τόπου βρίσκονται 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Με κανονιοβολισμούς από τις Βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και τήρηση ενός λεπτού σιγής, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτίει σήμερα φόρο τιμής στον πρίγκηπα Φίλιππο ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,

Βόλος – Παναιτωλικός, 3-1

Απόλλων Σμύρνης- ΟΦΗ 0-0 στο ημίχρονο

7 και μισή: Ατρόμητος – Λάρισα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα