back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Παπαδαντωνάκης: Θέλαμε ανοιχτά σχολεία αλλά με ένα σοβαρό σχέδιο για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών-εκπαιδευτικών

Διαβάστε επίσης

«Πάντα θέλαμε ανοιχτά σχολεία, θέλαμε όμως και ένα σοβαρό σχέδιο για την ασφάλεια και την υγεία μαθητών -εκπαιδευτικών» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο ειδικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης. 

Η προσέλευσή μας είναι δεδομένη, τόνισε,  προσθέτοντας όμως ότι «όλο αυτό γίνεται μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας, τόσο από την επιδημιολογική εικόνα όσο και με το ότι δεν έχουν ληφθεί εκείνα τα μέτρα που θα δημιουργούσαν ένα κλίμα εμπιστοσύνης.»

Χαρακτήρισε τα self test χρήσιμο εργαλείο ωστόσο είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στην όλη διαδικασία. «Δεν γνωρίζει κανείς κατά πόσο διενεργείται σωστά το τεστ»

Τόνισε πως «από τους 250.000 μαθητές, μόλις οι 100.000 έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα τα αποτελέσματα. Αν μέσα στα σχολεία κυκλοφορήσουν 200 θετικά κρούσματα σε λίγες μέρες θα μπορούσαν να φτάσουν τις 3.000» 

‘Οπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας της ΟΛΜΕ «ζητήσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα πολυάριθμα τμήματα και να υπάρξει  προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, κάτι που δεν έγινε» Εξήγησε πως «με βάση τα δεδομένα και εάν ισχύει ότι εμβολιάζονται 50.000 άνθρωποι ημερησίως, τότε σε περίπου 3εις μέρες θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εκπαιδευτικοί»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα