back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κατώτερη των προσδοκιών η κίνηση στην αγορά – Κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού ζητούν οι καταστηματάρχες

Διαβάστε επίσης

Μουδιασμένη, εμφανίζεται η αγορά την πρώτη εβδομάδα του επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Αττική με τους καταναλωτές να μεταβαίνουν στους εμπορικούς δρόμους για βόλτα πάρα για ψώνια.

Με βάση τα στοιχεία της πρώτης εβδομάδας, η κίνηση ήταν υποτονική γεγονός που αποδίδεται στις μεθόδους του click away και του click inside. Μάλιστα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, κατέθεσε αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος με την σειρά του θα το μεταβιβάσει στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, αυτή την εβδομάδα, για κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού, καθώς -όπως σημειώνουν οι έμποροι- λόγω και της τρίωρης προθεσμίας που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες- το μέτρο αποτρέπει τους καταναλωτές από αγορές και δεν δίνει την απαιτούμενη ώθηση στο εμπόριο.

Η προσοχή των εμπόρων βρίσκεται στραμμένη στον τζίρο του Πάσχα που το 2019 κυμάνθηκε κοντά στο 1, 5 δισ. ευρώ. Οι έμποροι σημειώνουν πως αν η αγορά συνεχίζει να λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς, οι πωλήσεις θα είναι μειωμένες και ο τζίρος θα σημειώσει βουτιά για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το θέμα πάντως της κατάργησης των ραντεβού αναμένεται να συζητηθεί στην σύσκεψη της Παρασκευής αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι μέχρι το Πάσχα οι αγορές θα συνεχιστούν με Click away και click inside.

Την ίδια ώρα σε τροποποιήσεις των ωραρίων και του τρόπους λειτουργίας τους προχωρούν οι μεγάλες αλυσίδες μετά τις αλλαγές στην χωρητικότητα εντός των καταστημάτων μετά την απόφαση να αρθεί το πλαφόν των 20 ατόμων εντός των καταστημάτων ανεξαρτήτως τ.μ. του χώρου. Έτσι από σήμερα για αγορές με τη μέθοδο click inside ο αριθμός των καταναλωτών που βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα τ.μ. Συγκεκριμένα, για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ, ισχύει το ένα άτομο ανά 25 τ.μ. ενώ για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ, για κάθε 100 τ.μ πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης επιπρόσθετα.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα