back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19 – Ιράν: Ξεκινά αύριο το Ραμαζάνι στη χώρα, παρά το ένα τέταρτο, κύμα της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Αύριο Τετάρτη ξεκινά το Ραμαζάνι στο Ιράν, όπου οι αρχές ζητούν από τους πιστούς μουσουλμάνους να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ομαδικές προσευχές καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα αυξάνεται ραγδαία.

“Σύμφωνα με το γραφείο του Ανώτατου Ηγέτη (…) ο μήνας του Σαμπάν μετράει για 30 ημέρες και η Τετάρτη (…) θα είναι η πρώτη ημέρα του ιερού μήνα του Ραμαζανιού”, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Irna.

Το Ραμαζάνι είναι για τους μουσουλμάνους ένας μήνας νηστείας, προσευχής και μοιράσματος. Η νηστεία στη διάρκεια του Ραμαζανιού αποτελεί έναν από τους πέντε πυλώνες του ισλάμ. Στη διάρκεια του μήνα αυτού οι πιστοί αποφεύγουν να φάνε και να πιούνε πριν τη δύση του ηλίου.

Το Ιράν είναι η πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής από την πανδημία του κορονοϊού και από τον Μάρτιο αντιμετωπίζει το “τέταρτο κύμα” της covid-19, όπως το χαρακτηρίζουν οι αρχές, το οποίο είναι ακόμη πιο σφοδρό από τα προηγούμενα.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, 23.311 μολύνσεις covid-19 σε 24 ώρες.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ιράν θεωρείται πλέον “κόκκινη” περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι ανοικτά παραμένουν μόνο τα καταστήματα πρώτης ανάγκης, ενώ είναι κλειστοί οι χώροι λατρείας.

Με δεδομένη την υγειονομική κατάσταση ο υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους για να προσευχηθούν, ενώ ζήτησε οι ομαδικές προσευχές να οργανώνονται “μόνο μία φορά την ημέρα, με τον λιγότερο δυνατό αριθμό ατόμων και σε ανοικτό χώρο, τηρώντας τη μέγιστη απόσταση ασφαλείας και τη χρήση μάσκας”.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα