back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Καραγκούνης: Δεν τίθεται θέμα αυτογκόλ, ούτε πρέπει να μείνουμε στην επικοινωνία. Ευκαιρία ουσίας να ολοκληρώσουμε τη νομοθετική μας ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων

Διαβάστε επίσης

 

Στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων στους τόπους διαμονής τους, αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, στον Αθήνα 9.84, την ώρα που η κυβέρνηση κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των περιορισμών, οι οποίοι είχαν θεσπιστεί με 288 ψήφους, στα τέλη του 2019, για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους και στον απόηχο των δηλώσεων της αρμόδιας για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία σε συνέντευξή της σε εφημερίδα της ομογένειας έκανε λόγο για «άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς» προσθέτοντας ότι όταν το κόμμα της επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τους καταργήσει.

Μιλώντας στον Γιάννη Παπαγεωργίου δήλωσε πως «δεν τίθεται θέμα αυτογκόλ. Δεν πρέπει να μένουμε στην επικοινωνία. Είναι μια ευκαιρία ουσίας να ολοκληρώσουμε τη νομοθετική μας ρύθμιση. Με τον τελευταίο νόμο που είχαμε ψηφίσει, αναζητούσαμε επίμονα την ευκαιρία να δώσουμε το δικαίωμα ψήφου σε ανθρώπους που κατοικούν εκτός επικράτειας και θέλουν να μετέχουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αλλά -τότε- δε συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό τέθηκαν  πολύ συγκεκριμένοι περιορισμοί. Αυτοί απαιτούν οι ομογενείς να έχουν συνολικά δύο έτη παραμονής στην Ελλάδα και κατά την προηγούμενη 35ετία να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση στη χώρα μας είτε στο προηγούμενο, είτε στο τρέχον έτος»

Και ο κ Καραγκούνης ξεκαθάρισε ότι «Διαφωνούσαμε και εξακολουθούμε να διαφωνούμε με τους εν λόγω περιορισμούς και πιστεύουμε ότι είναι ώρα να μπούμε σε μια κουβέντα ουσίας για να άρουμε αυτούς τους υποτιμητικούς όρους σε σχέση με τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Κάποιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουν. Και υπό μίαν έννοια αυτό είπε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή δεν θέλει το κόμμα της να εξακολουθήσουν να υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί.»

Όπως τόνισε «Είναι καλό, με αφορμή την κουβέντα αυτή, να συμφωνήσουμε και να ισχύσει η άρση των περιορισμών από τις επόμενες εκλογές» εκφράζοντας την ελπίδα «να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Και σημείωσε παράλληλα «δεν ξέρω αν ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση ή μια γκάφα από πλευράς της Θεοδώρας Τζάκρη. Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει σταθερή άποψη για τα πράγματα. Χρειάζονται τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών του Κοινοβουλίου προκειμένου να ισχύσει ο νόμος, (όπως επιτάσσει το άρθρο 51, παρ. 4 του Συντάγματος) δηλαδή χρειαζόμαστε και τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθυνση.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα