back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: «Αντίπαλος» και όχι «εταίρος» οι ΗΠΑ – Μακριά από την Κριμαία τα πολεμικά πλοία σας

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία αποκάλεσε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες αντίπαλο, λέγοντας ότι τα πολεμικά τους πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στην Μαύρη Θάλασσα ως πρόκληση σχεδιασμένη για να δοκιμάσει τα νεύρα της Ρωσίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίπαλός μας και κάνουν οτιδήποτε που μπορεί να υπονομεύσει την θέση της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή» δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Δεν βλέπουμε κανένα άλλο στοιχείο στην προσέγγισή τους. Αυτά είναι τα συμπεράσματά μας», δήλωσε ο Ριαμπκόφ. Το σχόλιό του ήταν μια αιχμηρή απόκλιση από τη συνήθη γλώσσα που χρησιμοποιεί η Μόσχα, η οποία συχνά αναφερόμενη κατά το παρελθόν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις χαρακτήριζε ως «εταίρο».

Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν στην Μαύρη Θάλασσα την στιγμή που κλιμακώνεται η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών, στην οποία έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι σήμερα 14.000 άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα, πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε στο Ria Novosti ότι η Ουάσιγκτον ενημέρωσε την Άγκυρα για την διέλευση δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων μέσω του Βοσπόρου στην Μαύρη Θάλασσα, στην οποία θα παραμείνουν από τις 14-15 Απριλίου έως τις 4-5 Μαΐου, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η επιχειρησιακή παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα έχει «χαρακτήρα ρουτίνας», οι ΗΠΑ συντονίζουν τις ενέργειες αυτές με την τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μοντρέ, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζoν Κίρμπι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα