back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Τσακίρης: Ενισχύουμε οριζόντια την αγορά εν μέσω πανδημίας, το ίδιο θα κάνουμε και στην επανεκκίνηση

Διαβάστε επίσης

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας σε ότι αφορά στην αγορά είναι τρομακτικές. Εμείς στην Ελλάδα προσπαθούμε οριζόντια να ενισχύουμε μεγάλα κομμάτια της αγοράς ώστε να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και να τους στηρίξουμε και κατά την περίοδο της επανεκκίνησης», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους 

Σχετικά με τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων λιανικής πώλησης και για επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τόνισε ότι :«Η συγκεκριμένη δράση έχει κάποια κριτήρια, όπως αυτό της μείωσης του τζίρου. Σε ότι αφορά στη διαδικασία ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ , ακολουθεί κάποιους κανόνες και διαδικασίες τις οποίες εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη απλοποιήσει».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να παρακαμφθεί ο κανόνας που προβλέπει ότι προκειμένου να επιδοτηθεί μια επιχείρηση από το ΕΣΠΑ, πρέπει πρωτίστως να υπάρξει η δαπάνη, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μπει το λιανικό εμπόριο σε αυτό το «παράλληλο κανάλι πωλήσεων», δηλαδή του ηλεκτρονικού εμπορίου, σημειώνοντας ότι στην επόμενη πρόσκληση θα προβλέπεται λύση ως προς το ζήτημα της δαπάνης πριν την πληρωμή.

Πάντως, γνωστοποίησε ότι η εν λόγω δράση θα ανοίξει εκ νέου μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα για το υπόλοιπο ποσό καθότι – όπως είπε – αρκετά κομμάτια της λιανικής ήταν κλειστά.

Ο κ. Τσακίρης, ανέφερε επίσης ότι μέσω των δράσεων ΤΕΠΙΧ και Εγγυοδοτικό, χρηματοδοτήθηκαν περίπου 30.000 επιχειρήσεις κυρίως μικρές και μεσαίες, τονίζοντας παράλληλα ότι την Επιστρεπτέα Προκαταβολή του Υπουργείου Οικονομικών η οποία χρηματοδότησε έως τώρα πάνω από 450.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Ερχόμαστε και συμπληρώνουμε ένα άλλο Εγγυοδοτικό πρόγραμμα για πολύ μικρές επιχειρήσεις, για δάνειο έως 50.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε και αυτό το κομμάτι. Παράλληλα ξεκινάμε και οριζόντιες δράσεις για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ όπως για παράδειγμα στην εστίαση και στον τουρισμό», κατέληξε ο κ. Τσακίρης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα