back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

La Stampa: Η Κομισιόν δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson – Θα επικεντρωθεί στα mRNA εμβόλια

Διαβάστε επίσης

Επικαλούμενη πηγές από το ιταλικό υπ. Υγείας η εφημερίδα La Stampa δημοσιεύει την πληροφορία ότι η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει για το επόμενο έτος τα συμβόλαια εμβολίων COVID-19 με εταιρείες όπως οι Astrazeneca και Johnson & Johnson, προκειμένου να επικεντρωθεί στα εμβόλια νουκλεϊκού οξέος (mRNA).

Την είδηση αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters .

“Η Κομισιόν, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών της ΕΕ, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιικού φορέα και που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους”, γράφει η ιταλική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια νουκλεϊκού οξέος (mRNA), όπως είναι εκείνα των Pfizer και Moderna.

Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν ζήτησε διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson σχετικά με την “εντελώς απροσδόκητη” ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων στην ΕΕ, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters την Τρίτη.

Στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της La Stampa κεντρικό θέμα είναι “το σχέδιο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να προχωρήσει η Ιταλία το 2022 στην χορήγηση μόνο των εμβολίων νουκλεϊκού οξέος (mRNAόπως της Pfizer και Moderna για τους πολίτες κάτω των 60 ετών “.

 

Αθήνα 984

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα