back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τρ. Αλεξιάδης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, εκφράζοντας την άποψη πως έχει προκαλέσει πανικό -όπως είπε- στην κυβέρνηση εκτιμώντας παράλληλα ότι θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις και θα την αναγκάσει να τοποθετηθεί και να απαντήσει.

«Η πρώτη απάντηση της κυβέρνησης δείχνει τον πανικό που υπάρχει στη ΝΔ διότι σε πολύ απλά επιχειρήματα δεν μπορεί να απαντήσει. Εμείς υιοθετούμε προτάσεις κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, οι οποίοι εδώ και καιρό ζητούν από την κυβέρνηση τα αυτονόητα όπως τον ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό τον οποίο έχουμε ζητήσει κι εμείς στη Βουλή. Έχει μηδενικό κόστος για το Δημόσιο και η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική κριτική περί «λεφτόδεντρων» στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας γενικόλογες και ατεκμηρίωτες προτάσεις τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δόσεων, διαγραφής χρεών κλπ, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: «Διάβασα την πρόταση του Υπουργείου. Οι συντάκτες του κειμένου φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους μέσα στον πανικό και στην πίεση του χρόνου. Ας διαβάσουν λίγο παραπάνω».

Αναρωτήθηκε δε «μας κατηγορούν για παράδειγμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει 120 δόσεις εκεί που ήδη ισχύουν 240 δόσεις. Τελικά για τι ακριβώς μας κατηγορούν, ότι πλειοδοτούμε ή μειοδοτούμε;».

Και πρόσθεσε: «Μας κατηγορούν επίσης για το λεγόμενο κούρεμα ή τη διαγραφή μέρους του χρέους όταν οι ίδιοι λένε ότι αυτό ισχύει ήδη. Και ισχύει γιατί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε νομοθετήσει αλλά ισχύει και με νομοθετήματα αυτής της κυβέρνησης για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Εμείς ήρθαμε το διευρύνουμε».

Σχετικά με την απουσία του κ. Τσακαλώτου από την πρόσφατη παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση του lockdown, τόνισε δεν υφίσταται κανένα θέμα.

«Ο κ. Τσακαλώτος είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει διευκρινίσει τη στάση του στα θέματα λειτουργίας του κόμματος και έχει διευκρινίσει πως αν και όποτε υπάρξει θέμα διαδοχής του κ. Τσίπρα δεν θα είναι αυτός υποψήφιος διότι θα πρέπει να είναι κάποιος από τη νεότερη γενιά και τον τιμά αυτή η δήλωση. Δεν είναι από τους ανθρώπους που έχουν προσωπική ατζέντα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα