back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

To 43% των Γερμανών υπέρ των αυστηρότερων μέτρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τάσσεται το 43% των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου του ZDF, ενώ πριν από ένα μήνα, σε ανάλογη δημοσκόπησή του, το ποσοστό ήταν 33%.

Το 29% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ισχύοντες περιοριστικοί κανόνες είναι σωστοί (τον Μάρτιο ήταν 34%), ενώ το 24% πιστεύει ότι τα ισχύοντα μέτρα είναι υπερβολικά.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (το 53%) τάσσονται όμως κατά των απαγορεύσεων της κυκλοφορίας όταν ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά τα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, ενώ το 44% τάσσεται υπέρ των απαγορεύσεων.

Επίσης, το 62% υποστηρίζει το κλείσιμο των σχολείων όταν ο δείκτης θετικότητας είναι 200 και άνω.

Το 68% τάσσεται υπέρ της ισχύος των βασικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τα οποία θα καθορίζονται στο μέλλον από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Για το 80% των ερωτηθέντων οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ αργά, αλλά τον Μάρτιο την γνώμη αυτή είχαν σαφώς περισσότεροι πολίτες, αφού το 92% δεν ήταν ικανοποιημένο με το ποσοστό των εμβολιασμών.

Τέλος, η γερμανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη ως προς το εάν θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να απολαμβάνουν περισσότερων ελευθεριών: το 48% των ερωτηθέντων είναι υπέρ και το 50% είναι αντίθετο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα