back to top
19.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

19.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τεράστια η πίεση και σήμερα στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 837 διασωληνωμένους ασθενείς covid-19.

Το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί είναι 67 ανεβάζοντας τον αριθμό σε 9397 από την αρχή της πανδημίας. Από τα 2411 σημερινά κρούσματα τα 1.169 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 299 στη Θεσσαλονίκη.

Εκδόθηκε η Κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση των self test που θα γίνεται δωρεάν από τα φαρμακεία, σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενώ προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ των υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Αναλυτικά για τους κλάδους των εργαζομένων που πρέπει να κάνουν self test στον ιστότοπο του σταθμού μας www. athina984.gr.

Tο μήνυμα ότι «με τα self-tests θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά στους χώρους εργασίας», έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κορινθία όπου επισκέφθηκε και τις εργασίες για την αποκατάσταση του Ισθμού της Κορίνθου που έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης.

50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών γέμισαν με τα απορρίμματα που περισυνέλλεξαν τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στην συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων που έγινε τα ξημερώματα μετά το υπαίθριο κορωνοπάρτυ που οργανώθηκε. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Στην Βασιλική κρύπτη στο παρακκλήσι του Αγίου Γεωργίου αναπαύεται πλέον ο δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ που έφυγε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών. Νωρίτερα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος τελετή παρουσία μόνο τριάντα ατόμων λόγω της πανδημίας. Με την λήξη της τελετής ολοκληρώθηκε και ο οκταήμερος θρήνος για το θάνατο του δούκα στην Βρετανία.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι θα μπορούν να πληρώνουν ιδιοκτήτες οχημάτων παίρνοντας πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει στην εφορία. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντακαίικα στη Σάμο. Στο σημείο, έχουν σπεύσει όλες οι επίγειες δυνάμεις, 22 οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και 60 πυροσβέστες και εθελοντές. Επιχειρούν πριν σκοτεινιάσει και δύο καναντέρ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο έχει καεί ένα σπίτι.

“Ανάσα στον Πολιτισμό και τη μουσική από τον “Αθήνα 9,84”, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook, για τις 11 ραδιοφωνικές συναυλίες που θα παρουσιάσει ο σταθμός μας ξεκινώντας από αύριο στις 9 το βράδυ όπου ο “Αθήνα 9,84” θα μεταδώσει την πρώτη συναυλία αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση. Τραγουδούν: Χρήστος Θηβαίος, Βίκυ Καρατζόγλου, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

Η συναυλία θα μεταδοθεί στους 98. 3 στα FM, στο κανάλι του σταθμού στο YouTube και στο site μας www.athina984.gr.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Σε δίκη παραπέμπεται ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός του δεξιού κόμματος της Lega στην Ιταλία για κατηγορίες στέρησης ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων λόγω της απόφασής του να αποτρέψει την απόβαση τους στη χώρα το 2019 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Στον τελικό του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς νικώντας με 2-0 σετ τον Άγγλο Ντάνιελ Έβανς. Αύριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει τον πρώτο μεγάλο του τίτλο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

ΟΦΗ- Ατρόμητος, 1-1

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα. 1-1 στο 33’

Και ο καιρός

Νεφώσεις για αύριο στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ . Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα