back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

M. Θεμιστοκλέους: Δεν θα γίνει εμβολιασμός με Johnson & Johnson -Τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι 40άρηδες

Διαβάστε επίσης

Δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα κανένας εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το εμβόλιο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) δεν θα προγραμματιστούν ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson.

Ο κ. Θεμιστοκλέουν είπε συγκεκριμενα, μιλώντας στο Mega, ότι με τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν θα γίνουν εμβολιασμοί από Δευτέρα παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι και η σύσταση της ίδιας της εταιρείας.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι υπάρχει διστακτικότητα από τον κόσμο λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό.

«Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «ελπίζουμε να καμφθεί η διστακτικότητα του κόσμου».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση τα άτομα ηλικιών από 40 ετών, τονίζοντας πως από εκεί και πέρα θα μπορεί να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σε μικρότερες ηλικίες.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα