back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διχασμένοι οι Αθηναίοι για την πασχαλινή έξοδο

Διαβάστε επίσης

Αγωνία επικρατεί στον κόσμο για το εάν τελικά θα καταφέρουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με ανοικτές τις μετακινήσεις μεταξύ νομών, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις λόγω της υφιστάμενης επιδημιολογικής κατάστασης.

Η «φωνή» της λογικής φαίνεται να έχει μετατραπεί σε αγανάκτηση για πολλούς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Πολλοί Αθηναίοι δηλώνουν ενόψει Πάσχα ότι «αφενός καταλαβαίνουν πως η καθημερινή λίστα των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού αποτελεί «αγκάθι» για ελεύθερες μετακινήσεις, αλλά αφετέρου καλούν τους αρμόδιους να εξετάσουν σοβαρά την παράμετρο της ψυχολογικής κόπωσης από ένα lock down που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφονται απόψεις με κάποιους που παίρνουν θέση υπέρ των ανοικτών μετακινήσεων από νόμο σε νομό, χωρίς περιορισμούς και λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως για παράδειγμα την διενέργεια self test για όσους μετακινηθούν σε χωριά και εξοχικές κατοικίες. « Η ψυχολογική κόπωση είναι μεγάλη. Θέλουμε να περάσουμε το Πάσχα στα χωριά μας», δηλώνουν χαρακτηριστικά και παραπέμπουν στις καθημερινές εικόνες που καταγράφονται πλέον σε πλατείες, με τον κόσμο που συγκεντρώνεται τα βράδια χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους και τα περιοριστικά μέτρα.

Από την άλλη πλευρά, καταγράφονται απόψεις πολιτών που δηλώνουν ότι «πάνω απ´ όλα βάζουν την δημόσια υγεία και την δική τους ασφάλεια» βάζοντας «φρένο» στην μεγάλη τους επιθυμία να περάσουν τις μέρες του Πάσχα στα χωριά τους ή στις εξοχικές τους κατοικίες. Στο ερώτημα που τους θέσαμε για το εάν οι μετακινήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν με την διενέργεια self test, ως ένα μέτρο ασφάλειας, διερωτώνται ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι κάποιος δηλώνει με ειλικρίνεια το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα