back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αρνήθηκαν την πρόσβαση στους γιατρούς του Α. Ναβάλνι στο νοσοκομείο της φυλακής

Διαβάστε επίσης

Μια ομάδα γιατρών, περιλαμβανομένου του προσωπικού γιατρού του Αλεξέι Ναβάλνι, δεν απέκτησε σήμερα Τρίτη πρόσβαση στο νοσοκομείο της φυλακής όπου νοσηλεύεται.

Μια ομάδα γιατρών, ανάμεσά τους και η προσωπική του γιατρός Αναστάζια Βασίλιεβα, έχει κάνει πολλαπλές απόπειρες να τον επισκεφθεί αλλά κάθε φορά απορρίπτονται.

«Αυτό είναι τεράστια ασέβεια σε ανθρώπους που ήρθαν για να εκπληρώσουν το καθήκον τους σε ανθρώπινο επίπεδο, το καθήκον του γιατρού είναι να βοηθάει τον ασθενή. Μιλάμε τώρα μόνο για υγεία και ζωή», δήλωσε η Βασίλιεβα στο AFP έξω από την φυλακή.

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι επίσης μετέβησαν σήμερα στην φυλακή και σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του AFP που ήταν παρών, τους επιτράπηκε η είσοδος.

Ο 44χρονος Ναβάλνι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των αρχών της φυλακής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να του παράσχουν επαρκή ιατρική φροντίδα για έντονους πόνους στο πόδι και την πλάτη και η ιατρική του ομάδα προειδοποίησε το σαββατοκύριακο ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται ραγδαία με αποτέλεσμα ο επικριτής του Κρεμλίνου να κινδυνεύει «ανά πάσα στιγμή» να πεθάνει.

Η ρωσική υπηρεσία φυλακών, η οποία έχει επανειλημμένως εμποδίσει τους γιατρούς του να τον επισκεφθούν, τον μετέφερε χθες από τις φυλακές της περιοχής Βλαντίμιρ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στο νοσοκομείο μια άλλης φυλακής της ίδιας περιοχής.

Η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις φυλακές ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 44χρονου αντιπολιτευόμενου πολιτικού είναι ικανοποιητική και ότι εξετάζεται από γιατρό σε καθημερινή βάση.

Νωρίτερα, την έντονη ανησυχία της για την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι,  εξέφρασε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. «Η γερμανική κυβέρνηση, μαζί με άλλες, ασκεί πιέσεις ώστε (ο Ναβάλνι) να λάβει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα», τόνισε προς την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η καγκελάριος.

Οι συνεργάτες του έχουν καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν αύριο-ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος Πούτιν θα εκφωνήσει την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους- διαμαρτυρόμενοι για την μεταχείρισή του από τις σωφρονιστικές αρχές.

Οι αρχές της Μόσχας όμως ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν δώσει άδεια για τις διαδηλώσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. Μάλιστα όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι σε περίπτωση που γίνουν οι συγκεντρώσεις, οι διοργανωτές τους και όσοι συμμετάσχουν σε αυτές θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Οι ρωσικές αρχές έχουν και στο παρελθόν διαλύσει διαδηλώσεις και συλλάβει χιλιάδες διαδηλωτές. Και αυτή τη φορά έχουν προειδοποιήσει ότι οι σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις είναι παράνομες και έχουν καλέσει τους πολίτες να μη συμμετάσχουν.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα