back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ, για τον εμβολιασμό πολιτών

Διαβάστε επίσης

 

«Στο πεδίο δραστηριοτήτων των ΚΕΠ εντάχθηκε και η απόδοση προσωρινού ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ)σε όσους πολίτες δεν έχουν ΑΦΜ ή αστυνομική ταυτότητα, ώστε να καταστεί δυνατός ο εμβολιασμός τους» ανέφερε ο διευθυντής των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (KEΠ) του Δήμου Αθηναίων, Βαγγέλης Νεμπεγλεριώτης, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, επισημαίνοντας τη συμβολή των ΚΕΠ στην εθνική προσπάθεια.

Και πρόσθεσε ότι «στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών διεκπεραιώνεται κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό, όπως και για έκδοση σχετικού πιστοποιητικού» προς  διευκόλυνση ηλικιωμένων, αλλά και ατόμων χαμηλής ψηφιακής παιδείας.

Όπως δήλωσε «περίπου 100 συμπολίτες μας την ημέρα επισκέπτονται τα ΚΕΠ στο Δήμο Αθηναίων κι άλλα τόσα είναι τα αιτήματα που διεκπεραιώνονται.»

Παράλληλα τόνισε, πως παρέχεται δυνατότητα εξυπηρέτησης και «μέσω τηλεδιάσκεψης, από την καινοτόμο εφαρμογή του myKEPlive, από τις πολλές ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ, στο πλαίσιο υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

…Υπάρχει δυνατότητα οn line εξυπηρέτησης -μέσω ηλεκτρονικής θυρίδας -για την έκδοση πιστοποιητικών όπως ιθαγένειας, εγγυτέρων συγγενών, ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου, θανάτου και οικογενειακής κατάστασης κλπ»

Ο κ. Νεμπεγλεριώτης, υπογράμμισε πως τα ΚΕΠ συμβάλλουν στη ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, στην απλούστευση των διαδικασιών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των δημοτών. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τον Υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά.»

Τέλος, ο επικεφαλής των ΚΕΠ σημείωσε πως «ξεκίνησε από χθες, η διαδικασία των self test για τους υπαλλήλους των Κέντρων», διαβεβαιώνοντας για την πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας στους χώρους τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα