back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καταθέτει για δεύτερη ημέρα στην Προανακριτική για τον Ν. Παππά ο Κ. Τόμπρας

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη ημέρα καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Κυριάκος Τόμπρας.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι Λιβανέζοι της CCC ζητούσαν το 2016 από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία για τη φορολογία των εμπορικών εταιρειών του νόμου 89, ώστε αυτές να γίνουν σαν τις ναυτιλιακές. Κύκλοι ΝΔ μάλιστα υποστήριζαν ότι η λιβανέζικη εταιρεία έγινε «ΣΥΡΙΖΑ friendly», γιατί η κυβέρνηση ΝΔ της είχε περιορίσει προνόμια και έπρεπε να πληρώνει φόρους και πρόστιμο.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή, χειρόγραφη συμφωνία που υπεγράφη την άνοιξη του 2018 στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία και φέρει τις υπογραφές των Χούρι –Καλογρίτσα – Τομπρα, με την όποια – σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ο μεγαλοεργολάβος αποδέχεται την οφειλή των 3 εκ. ευρώ απέναντι στους Λιβανέζους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας κατέθεσε, πως οι δυο πλευρές, Καλογρίτσας και Χούρι, δεν είχαν μιλήσει ποτέ για κανάλι, πριν ο ίδιος κανονίσει την μεταξύ τους συνάντηση.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο μάρτυρας ανέφερε πως συμφώνησε αμοιβή με το Χρήστο Καλογρίτσα ύψους 300.000 ευρώ. «Ο Καλογρίτσας πήγε στην κυβέρνηση για να πουλήσει εξυπηρέτηση», φέρεται ακόμη να κατέθεσε.

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι την εικονικότητα της μεταξύ τους σύμβασης, με τον Κυριάκο Τόμπρα να απαντά

Β. Κεγκέρογλου: Αφού η σύμβαση ήταν νόμιμη γιατί έγινε η εικονική σύμβαση και δεν είπαν απευθείας την αλήθεια;

Κ. Τόμπρας: Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις αλλά δεν τη συστήνεις στη σύζυγο.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα