back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κινητοποιήσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος

Διαβάστε επίσης

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, αρχικά από συνταξιούχους Αττικής και στη συνέχεια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό.

Όσον αφορά στην πρώτη κινητοποίηση, οι συνταξιούχοι ζητούν να αποδοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Εκφράζουν, παράλληλα, αιτήματα σχετικά με τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, όπως την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, τις προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών και τη δημιουργία περισσότερων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό πήραν… θέση στην πλατεία Κλαυθμώνος, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους που κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων, αλλά και επαρκή μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Μετά από παρεμβάσεις που έκαναν από βήμα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας εκ νέου συνθήματα και απευθύνοντας κάλεσμα στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου, στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα