back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γερμανία: “Λάθος επιλογή” ο Λάσετ, εκτιμά η πλειοψηφία – Προβάδισμα στους Πράσινους

Διαβάστε επίσης

«Λάθος» επιλογή αποτελεί ο Άρμιν Λάσετ ως υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την Καγκελαρία, εκτιμά η πλειοψηφία των Γερμανών. Ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που αποδοκιμάζουν την επιλογή και ανήκουν στους υποστηρικτές των κομμάτων που εκπροσωπεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή του κ. Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα δεν ήταν η σωστή, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του CDU και της CSU η ίδια άποψη εκφράζεται από το 77%.

Στο ερώτημα της απευθείας επιλογής Καγκελάριου, προηγείται σημαντικά η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30%, ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σημερινός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με 17% και τελευταίος κατατάσσεται ο ‘Αρμιν Λάσετ, με μόλις 11% της προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση προηγείται με 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 25%, το SPD με 15%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 7%.

Η ελίτ των γερμανικών επιχειρήσεων προτιμά την Πράσινη υποψήφια καγκελάριο Αναλένα Μπέρμποκ για διάδοχο της νυν καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με έρευνα.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα προτιμά την Αναλένα Μπέρμποκ για καγκελάριο. Δεύτερος στις προτιμήσεις τους έρχεται ο Φιλελεύθερος ηγέτης Κρίστιαν Λίντνερ και έπονται, με μεγάλη διαφορά από την Μπέρμποκ, οι υποψήφιοι του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Άρμιν Λάσετ και Όλαφ Σολτς.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια/ποιον θα ψηφίζατε για καγκελάριο αν ήταν δυνατή η απευθείας εκλογή της/του το 26,5% των στελεχών απάντησε την Αναλένα Μπέρμποκ. Ακολουθεί ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με 16,2% και μόλις στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ με 14,3%. Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών έρχεται τέταρτος στην προτίμηση της οκονομικής ελίτ και θα τον ψήφιζε το 10,5%.

Πάντως το 32,5% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα