back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μια φωτογραφία ή μια παιδική ζωγραφιά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) καλεί τους πολίτες  να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική δράση. Να αναρτήσουν στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, συνοδεύοντάς τες με τα hashtags: #earthday2020 και #ypen.

Εδώ και μισόν αιώνα ακριβώς, από το 1970 έως σήμερα και κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γης. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στις ετήσιες δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.
Έτσι και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρά τη φετινή, ιδιαίτερη συγκυρία με την πανδημία του Covid-19, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας για το Περιβάλλον.Η δράση αυτή έχει ήδη αναρτηθεί και στον ιστότοπο του Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης (https://www.earthday.org), αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Αυτό το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό, καθώς όλοι μένουμε σπίτι. Φέτος, δεν θα επισκεφθούμε τους δικούς μας ανθρώπους, για να παραμείνουμε όλοι υγιείς και όρθιοι για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας μας, που είναι και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Μένοντας σπίτι, με τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή ή το κινητό μας, ας υπενθυμίσουμε ότι εδώ στην Ελλάδα εκτός από τις καλές μας επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στην προστασία του Περιβάλλοντος. Δεν ξεχνάμε το Περιβάλλον που είναι το κοινό μας σπίτι.», δηλώνει σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα