back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις για το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Διαβάστε επίσης

Την ασυλία των υγειονομικών που εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας και στο πρόγραμμα εμβολιασμών ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ειδικότερα, μετά τον πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο που αποποιήθηκε το προνόμιο του ακαταδίωκτου ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία», την ίδια άποψη εκφράζει και ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, το υπουργείο Υγείας πρέπει να προτάξει την άμεση νομοθέτηση ασυλίας για όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο αναχαίτισης της πανδημίας «για λόγους ηθικής τάξεως, ισονομίας και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς, υπό συνθήκες πολεμικής εκστρατείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η διάταξη πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους γιατρούς που ασχολούνται με τον covid-19 και τους εμβολιασμούς.

Απαράδεκτη θεωρεί τη ρύθμιση η ΕΙΝΑΠ και ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα