back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Κ. Μητσοτάκης στον Αθήνα 9.84 σε μια συζήτηση για τα βιβλία

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνει για λίγο στην άκρη την πολιτική και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του βιβλίου, σε μια βιβλιοφιλική αποκλειστική συζήτηση με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Κώστα Μοστράτο και Φίλιππο Παππά, στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Αθήνα το Φελέκι σου», η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη το Σάββατο 24 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Θυμάται τα πρώτα του διαβάσματα στα σχολικά και φοιτητικά του χρόνια. Κάνει αναφορά στην Μπλάιτον, σε ποικίλα ιστορικά βιβλία, στον Τοκβίλ και τον Μαξ Βέμπερ.

Αποκαλύπτει την αναγνωστική προτίμησή του στις πολιτικές βιογραφίες, από τον Λίνκον έως τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Μνημονεύει βιβλία στοχαστών (Κάνεμαν, Χρηστάκης, Μιλάνοβιτς) αλλά και λογοτεχνών που διαβάζει αυτή την περίοδο (Ισιγκούρο, Μουρακάμι, Καραγάτση).

Εμφανίζεται αισιόδοξος για το παρόν και το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα, με αφορμή την κίνηση των Χριστουγέννων αλλά και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την ταυτόχρονη έκδοση πολλών βιβλίων με αυτή τη θεματολογία.

Προαναγγέλλει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον χώρο του βιβλίου, το οποίο -με αφορμή την εκπομπή – όπως τόνισε, θα επισπευστεί.

Τέλος, προτείνει σε όλους μας να έχουμε αναγνωστικές αναζητήσεις και υπενθυμίζει ότι «…διαβάζοντας ένα βιβλίο δεν είμαστε ποτέ μόνοι».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι το βιβλίο είναι είναι ψυχαγωγία, είναι μόρφωση, είναι παρέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα