back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Ζουμπουλάκης: Οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας συμπυκνωνουν το νόημα και την ουσία του χριστιανισμού

Διαβάστε επίσης

«Η πανδημία έχει επηρεάσει το χώρο του βιβλίου και τις συμπεριφορές των αναγνωστών. Το πιο σημαντικό είναι η κακή επίδραση που άσκησε στα βιβλιοπωλεία. Το βιβλιοπωλείο είναι το ζωτικότερο κομμάτι της αλυσίδας του βιβλίου. Πρέπει τα βιβλιοπωλεία να είναι ζωντανά, να σωθούν», ανέφερε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας, Επικεφαλής του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Ελλάδας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Ερωτηθείς εάν το βιβλίο αποτέλεσε καταφύγιο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, απάντησε: «Σαφώς και θα ήταν επίσης χρήσιμο να μπορούμε να μάθουμε τι βιβλία διαβάστηκαν αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεδομένου ότι τα βιβλιοπωλεία έμειναν κλειστά και ο αναγνώστης δεν μπορούσε να ξεφυλλίσει ένα βιβλίο, οδηγήθηκε σε πιο σίγουρες επιλογές, με την έννοια ότι δεν ρίσκαρε να παραγγείλει κάποιο βιβλίο για το οποίο δεν θα είναι σίγουρος».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νέου του βιβλίου, που έχει ως θεμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, τόνισε οτι οι μέρες αυτές συμπυκνωνουν το νόημα και την ουσία του χριστιανισμού.

«Θα ήθελα αυτό το βιβλίο να απευθύνεται και στους ανθρώπους που είναι της Εκκλησίας αλλά και σε εκείνους που δεν είναι. Να μπορέσουν όλοι να βρουν κάτι. Όλοι, πιστοί και μη, ζούμε σε έναν κοινό κόσμο. Μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και είμαστε διαμορφωμένοι και από την ίδια πολιτιστική παράδοση. Άρα, μπορεί και αυτός ο οποίος δεν ανήκει στο ποίμνιο να βρει εκεί στοιχεία που θα έχουν κάποιον ενδιαφέρον και θα σχετίζονται με το νόημα της ζωής μας και της ύπαρξής μας».

Και κατέληξε: «Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι ο πυρήνας του Χριστιανισμού, είναι ο Σταυρός και η Ανάσταση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα