back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοτοπορεία εργαζομένων οδηγών δικύκλων 

Διαβάστε επίσης

Μοτοπορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλων (courier, delivery), έπειτα από κάλεσμα της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων (ΣΒΕΟΔ).

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν με τα μηχανάκια τους μοτοπορεία, η οποία θα καταλήξει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βασικό αίτημα της ΣΒΕΟΔ είναι η ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προκηρυχθεί από το σωματείο τετράωρη στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωση της η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

“Για το σωματείο μας, η ένταξη του επαγγέλματός μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά αποτελεί πάγιο αίτημα για το οποίο παλεύουμε από την αρχή της ίδρυσής μας, εδώ και 14 χρόνια.
Όλοι και όλες εμείς που εργαζόμαστε στο δρόμο, οι ταχυμεταφορείς (courier), ταχυδιανομείς (delivery) και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο, δουλεύουμε οδηγώντας καθημερινά σε κακοφτιαγμένους δρόμους, δεχόμενοι/ες συνεχόμενους κραδασμούς στο σώμα μας, πολύ συχνά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέσα στο άγχος και το καυσαέριο. Η πολύωρη καθημερινή οδήγηση, μας επιβαρύνει με πλήθος μυοσκελετικών, καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα και δυστυχώς το επάγγελμά μας βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνα που μετρούν αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα