back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Χαστούκι» στη «Χρυσή Αυγή» από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ηχηρό «χαστούκι» έδωσε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στην προσπάθεια της εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε με την επωνυμία «Χρυσή Αυγή» να το εκφοβίσει και να το απειλήσει.

Την προσπάθεια εκφοβισμού και «φίμωσης» του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος λέγοντας ότι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δεχθεί εισαγγελικές κλήσεις για απολογία επειδή ψήφισαν αρνητικά, με την προτροπή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, να μην επιτρέψουν στην «Χρυσή Αυγή» να στήσει προεκλογικά περίπτερα στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.

Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος αφού χαρακτήρισε «παράσημο» για την παράταξη του το γεγονός ότι δέχθηκε μηνύσεις από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε από την Δημοτική Αρχή ο δήμος Αθηναίων να αναλάβει το δικαστικό κόστος της όλης διαδικασίας. Στο πλευρό του κ. Γερουλάνου στάθηκε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε… φροντίσει να υποβάλει πολλές μηνύσεις και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους για αυτό το ζήτημα την εποχή που ήταν δημοτικός σύμβουλος. Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία υποχρεώνει τους δήμους να δώσουν στα κόμματα θέσεις για να στήσουν τα προεκλογικά τους περίπτερα.

Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας είχε αρνηθεί να παραχωρήσει χώρο της πρωτεύουσας στην «Χρυσή Αυγή» επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ναζιστικό μόρφωμα που η παρουσία του δεν έχει καμία θέση στην πόλη λίκνο της Δημοκρατίας.

Αποστομωτική απάντηση Μπακογιάννη – Αραμπατζή

«Προφανώς και θα αναλάβουμε όλα τα δικαστικά έξοδα. Έχουμε κτίσει ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην βία, στον φασισμό και στον ρατσισμό και αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε όλοι μαζί » δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί στο πλευρό όλων των δημοτικών συμβούλων που καλούνται να απολογηθούν στην Δικαιοσύνη επειδή έπραξαν το δημοκρατικό τους καθήκον.

Λίγο νωρίτερα, η δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του «Αθήνα 98,4», Νίκη Αραμπατζή μιλώντας, στην ίδια συνεδρίαση, προσφέρθηκε να αναλάβει αφιλοκερδώς την υπεράσπιση των συναδέλφων της δημοτικών συμβούλων ζητώντας μάλιστα από την Δημοτική Αρχή να καταγραφεί η πρόταση της επισημαίνοντας ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει στην συλλογική προσπάθεια καταπολέμησης του φασισμού.

 

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα