back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Το σχέδιο ανάκαμψης αποκλείει το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων, αφορά επενδύσεις που δεν έχουν παραγωγικό αποτύπωμα στη χώρα μας 

Διαβάστε επίσης

‘Εντονη κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε διαβούλευση για το σχέδιο ανάκαμψης, το οποίο, όπως είπε, δεν ωφελεί τελικά την μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, άσκησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

«Eίχαμε ζητήσει να υπάρχει ευρύτατη διαβούλευση και συναίνεση για το ταμείο ανάκαμψης, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Παράλληλα το σχέδιο αποκλείει το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων -καθώς περνάει μέσα από τις τράπεζες- ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι αφορά επενδύσεις που δεν έχουν παραγωγικό αποτύπωμα στην χώρα μας» 

‘Εφερε ως παράδειγμα την ηλεκτροκίνηση η οποία «απαιτεί εισαγωγές, αφορά κυρίως ξένες επιχειρήσεις καθώς οι ελληνικές θα λειτουργήσουν περισσότερο ως partners » 

Καταλόγισε στην κυβέρνηση  βιασύνη λέγοντας πως  «πηγαίνει σε ένα σχέδιο με το άγχος του χρόνου απορρόφησης των κονδυλίων. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για πραγματική ανασυγκρότηση της χώρας ειδικά σε περιφερειακό επίπεδο» τόνισε

Σχετικά με την χθεσινή επίσκεψη στην Βαρβάκειο αγορά ο κ. Κατρίνης είπε: «το κλίμα που εισπράξαμε ήταν τελικά η μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών και η αδυναμία των επιχειρηματιών να πάρουν ανάσα» 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα