back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι εντατικές διαβουλεύσεις για το Κυπριακό με στόχο την έκδοση κοινής δήλωσης

Διαβάστε επίσης

Με την ολομέλεια της άτυπης πενταμερούς συνάντησης στο Παλάτι των Εθνών στην Γενεύη αρχίζει στις 11.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) το πρόγραμμα της άτυπης διάσκεψης, με εντατικές επαφές του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το Κυπριακό.

Στη Γενεύη γίνεται προσπάθεια για έκδοση μιας κοινής δήλωσης με το πέρας της άτυπης διάσκεψης και προς τον σκοπό αυτό τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν ένα κείμενο το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί από τα μέρη.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια δήλωση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, όπως γίνεται αναφορά στα ψηφίσματα των ΗΕ και στη βάση λύσης που προνοούν.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα στις 11 ώρα Ελλάδα ξεκινά η ολομέλεια όπου θα μιλήσουν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών, πρώτα οι δύο ηγέτες, με την αρχή να κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και να ακολουθεί ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και μετά οι ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων που με τη σειρά είναι ο Τούρκος ΥΠΕΞ και να ακολουθούν ο Έλληνας και ο Βρετανός ομόλογός του.

Οι διμερείς επαφές του Αντόνιο Γκουτέρες θα αρχίσουν στις 11.30, τοπική ώρα, με συνάντηση με τον Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ενώ στις 12.45 τοπικη ώρα με τον Νίκο Δένδια και στις 14.00 με τον Βρετανό υπουργό, Ντομινίκ Ράαμπ.

Σήμερα ο Νίκος Δένδιας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του.

Στις 21.00, τοπική ώρα έχει προγραμματιστεί το δείπνο με όλες τις πλευρές όπου θα συμμετέχει ο επικεφαλής κάθε αντιπροσωπείας και ένα ακόμη άτομο.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα