back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αϊτή: Απελευθερώθηκαν οι υπόλοιποι 6 από τους 10 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων δυο Γάλλων υπηκόων

Διαβάστε επίσης

Οι 6 εναπομείναντες από τους 10 ομήρους που είχαν απαχθεί στην Αϊτή τον Απρίλιο απελευθερώθηκαν χθες, μεταξύ των οποίων τέσσερις καθολικοί ιερείς και δυο Γάλλοι υπήκοοι, σύμφωνα με υψηλόβαθμο εκκλησιαστικό αξιωματούχο της χώρας.

Η ομάδα των 10 -μεταξύ των οποίων πέντε ιερείς και δύο μοναχές- απήχθη υπό την απειλή όπλου στο Κρουά ντε Μπουσκέ, κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, στις 11 Απριλίου.

Δεν έγινε άμεσα σαφές εάν για την απελευθέρωση των τελευταίων ομήρων καταβλήθηκαν λύτρα.

Σε ανακοίνωση ο Μαξ Λερουά Μεσιντόρ, αρχιεπίσκοπος του Πορτ-ο-Πρενς, χαιρέτισε την απελευθέρωση των υπόλοιπων κρατουμένων. «Είναι ανακούφιση για ολόκληρη την εκκλησία, ανακούφιση για την κοινωνία», δήλωσε.

Η κατάσταση της υγείας των έξι ομήρων χαρακτηρίστηκε «σταθερή» αν και οι απελευθερωθέντες είναι «σωματικά αδύναμοι» λόγω της έλλειψης τροφής τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, είπε στο Reuters ο πατήρ Ζιλμπέρτ Πελτρόπ από την Διάσκεψη των Επισκόπων της Αϊτής.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απαγωγή των καθολικών ιερέων και μοναχών έγινε από τη διαβόητη συμμορία “400 Mawozo”, που σύμφωνα με το αϊτινό πρακτορείο ειδήσεων Juno7 είχε απαιτήσει λύτρα 1 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα