back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: 2,8 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα από τον Ιούλιο – Πότε θα εμβολιαστούν οι 20άρηδες

Διαβάστε επίσης

Άνεμος αισιοδοξίας από την ανταπόκριση των νεότερων ηλικιών στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, από τον Ιούλιο οι εμβολιασμοί αναμένεται να κινηθούν σε επίπεδο ρεκόρ, καθώς προβλέπεται ότι θα αγγίξουν τα 2,7 με 2,8 εκατ. το μήνα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει χτιστεί τείχος ανοσίας, καθώς θα μπορούν να εμβολιάζονται και οι πολίτες κάτω των 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά στην ηλικιακή ομάδα των 45-49 ετών, για τους οποίους άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού, ανέφερε ότι 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα για να αποδεχτούν τα προτεινόμενα ραντεβού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλους τους υπόλοιπους τρόπους, είτε μέσα από την πλατφόρμα είτε στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Ερωτηθείς πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε, όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα