back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συναυλία στο ραδιόφωνο: «Του Αγνώστου Πατρός» την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00 με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Ζαχαρία Καρούνη

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 2/5 ΣΤΙΣ 21.00

 ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

Τραγουδούν: Αναστασία Μουτσάτσου, Ζαχαρίας Καρούνης

Παρουσίαση: Αριστέα Γιάννου

 Ο Αθήνα 9. 84, εστιάζοντας στο Λόγο του ελληνικού τραγουδιού, παρουσιάζει με ήχο και εικόνα 11 ραδιοφωνικές συναυλίες αφιερωμένες σε ειδικές θεματικές αλλά και σε στιχουργούς που το χαρακτήρισαν.

Στην τρίτη συναυλία αυτής της σειράς η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης συμπράττουν στην σκηνή του Σταυρού του Νότου για να ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια αλλά και στίχους παραδοσιακούς, μελοποιημένους από συγχρόνους δημιουργούς.

Τραγούδια που ο αρχικός τους δημιουργός παραμένει άγνωστος, διαμορφώθηκαν μέσα στα χρόνια με την συμβολή πολλών ανθρώπων κι έτσι διασώθηκαν μέσα από την παράδοση μέχρι τις μέρες μας. Τραγούδια που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα και με όλες τις προσθήκες και τους αυτοσχεδιασμούς μετά από πολλά χρόνια  μετατρέπονταν σε συν δημιουργία ενός ολόκληρου λαού. Αλλά και τραγούδια που δημιούργησαν νεότεροι συνθέτες πάνω σε στίχους παραδοσιακούς όπως «Τα λιανοτράγουδα» του Μάνου Χατζιδάκι, «Σαν την αγάπη την κρυφή» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, «Κόκκινα χείλη φίλησα» του Νίκου Γράψα , «Βασιλική» του Νίκου Ζιώγαλα.

Τραγούδια που κρατάμε ζωντανά στα αυτιά, στην ψυχή, στην καρδιά μας και πάντα βρίσκουν την θέση τους στις χαρές, στις λύπες, στους καημούς, στους έρωτας,  στα γιορτινά μας τραπέζια και στην συλλογική μας μνήμη (Τζιβαέρι, Στο ‘πα και στο ξαναλέω, Άνοιξαν τα δέντρα ούλα, Μήλο μου κόκκινο).

Ήχος οικείος, γήινος, και απέριττος, στίχοι εμπνευσμένοι από απ’τον κύκλο της ζωής, η απώλεια, η αγάπη, η μοναξιά, η ελευθερία.

Η Αναστασία Μουστάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης με καταγωγή κι οι δυο από την Λακωνία μεγάλωσαν με παραδοσιακά τραγούδια και ο καθένας με το δικό του δημιουργικό τρόπο  άντλησε  από τον αστείρευτο μουσικό πλούτο της παραδοσιακής μας μουσικής.

Μαζί τους:

 Νίκος Κατσίκης, στο λαγούτο, μπαγλαμά, μπουζούκι

Μάνος Αχαλινωτόπουλος κλαρίνο φλογέρες,

Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν.

Βασίλης Κετεντζόγλου, κλασσική κιθάρα.

Όλες οι συναυλίες μεταδίδονται με ήχο από τη συχνότητα του σταθμού 98,3 και ταυτόχρονα με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο YouTube, αλλά και στο  site  www.athina984.gr

 Σημειώνουμε πως όλοι οι συντελεστές των παραστάσεων τηρούν τα μέτρα ασφαλείας/προστασίας και πριν τις ηχογραφήσεις κάνουν rapid test, σε συνεργασία με τα Πρότυπα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα Medicity.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα των Ραδιοφωνικών Συναυλιών του Αθήνα 9. 84 μπείτε στο https://www.athina984.gr/synaylia-sto-radiofono/

Ακολουθήστε τον ΑΘΗΝΑ 9,84:
Facebook / Instagram / Twitter / Site / YouTube

 Συντονισμός Project: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Δημιουργική ομάδα Αθήνα 9. 84: Οδυσσέας Ιωάννου, Χρήστος

Παπαμιχάλης, Αριστέα Γιάννου, Σαπφώ Ματσιώρη

Εκτέλεση Παραγωγής: Prospero

 

Σκηνοθεσία: Πάνος Ζενίδης

Ήχος:  Σωτήρης Παπάκος

Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου

Κινηματογράφηση:  Πάνος Ζενίδης, Κερασία Τσιαμασφύρη

Streaming: Lights on Mics

Graphic Design: Χρήστος Παπαμιχάλης

Social Media: Softly.gr

Οι συναυλίες γίνονται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
news247.gr / ogdoo.gr / monopoli.gr / culturenow.gr / debop.gr / loaded.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα