back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι λένε οι επαγγελματίες της εστίασης για το άνοιγμα των καταστημάτων

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης από τις δυο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής Ιωάννη Δαβερώνη, προκύπτει ότι στα περισσότερα καταστήματα εστίασης της Αττικής καταγράφηκε κατά μέσο όρο πληρότητα που ξεπέρασε το ποσοστό του 60%.

Σε παραλιακά μέρη και στις πλατείες της Αττικής καταγράφονται ακόμη μεγαλύτερες πληρότητες σε εστιατόρια και παραδοσιακά τσιπουράδικα, με ποσοστά που κυμαίνονται από 80%-85%.

Ο κ. Δαβερώνης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την κίνηση τις πρώτες δυο μέρες, εκτιμώντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα μπουν όλα τα καταστήματα εστίασης της Αττικής σε «φουλ» ρυθμούς. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής τονίζει ότι απαιτούνται τουλάχιστον 4 μήνες για να ισορροπήσει η κατάσταση οικονομικά, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους για 6 μήνες.

Τέλος, ο κ. Δαβερώνης υπογράμμισε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει από την Ένωση καταγραφή για τον αριθμό των καταστημάτων εστίασης που δεν μπόρεσαν να  ανταποκριθούν σε χρέη προς τράπεζες και λειτουργικά έξοδα και έβαλαν «λουκέτο».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα