back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Κικινής: Μεγάλο ζήτημα, ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς, το θέμα του αριθμού των μαθητών στις τάξεις

Διαβάστε επίσης

«Είναι απαραίτητο να τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις στις σχολικές μονάδες. Για εμάς είναι ένα μεγάλο ζήτημα και ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς, το να λύσουμε το θέμα του αριθμού των μαθητών στις τάξεις. Δεν θέλουμε να έχουμε τη νέα σχολική χρονιά, από Σεπτέμβριο, πάλι ρυθμούς ακορντεόν στη λειτουργία των σχολείων» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής.

Τόνισε πως λίγα 24ωρα πριν την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων «υπάρχουν προβλήματα τόσο με την προμήθεια των self tests, ειδικά για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, όσο και με την έλλειψη self tests στα φαρμακεία διάφορες περιοχές της Ελλάδας»

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών είπε πως «μέχρι στιγμής, έχει εμβολιαστεί το 30% «Πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτητα, η μάχη είναι… ούτε καν στη μέση και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Χαρακτήρισε το θέμα της ύλης μεγάλο ζήτημα «Οι μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού, φέτος, ήρθαν αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή της ύλης, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα βασικά κομμάτια και να διευκολυνθούν οι μαθητές στην πορεία τους» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα