back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας προκειμένου να τεθεί σε πολύ υψηλή προτεραιότητα η κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της άτυπης σύσκεψης των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη γρήγορης εφαρμογής του Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε τρίτες χώρες, ενώ τόνισε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός τάχθηκε εξάλλου υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων.

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023 όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

2.461 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το τελευταίο 24ωρο. Ακόμη  68 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ από την έναρξη της πανδημίας  έχουν καταγραφεί συνολικά 10.978 θάνατοι.  Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται  737 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από τα σημερινά κρούσματα τα 1.122 καταγράφηκαν στην Αττική  τα 285 στη Θεσσαλονίκη  και τα 108 στην Αιτωλοακαρνανία.

Έως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο τις ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού και εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά της Covid-19.

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 74 ετών  ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κατσανέβας. Ο Θόδωρος Κατσανέβας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ενώ είχε διαγνωστεί θετικός στο κορωνοϊό πέντε ημέρες αφού είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Θεόδωρο Κατσανέβα. Από την αντίσταση κατά της Χούντας και το ΠΑΚ, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τις θητείες του σε κυβερνητικές θέσεις και ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο, ο Θεόδωρος Κατσανέβας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και εργάστηκε για την παράταξη και την πατρίδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής . Συλλυπητήρια και από τον πρόεδρο της Βουλής.

Για «κυνική ομολογία» από πλευράς της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της. Όπως δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, η πανδημία είναι “πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και ευθύνη ως πρώτο κόμμα της αριστεράς”, και πρέπει να δράσει ώστε “οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη στην πανδημία να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες αλλαγές….”», σημειώνει η Πειραιώς.

Μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται ο κόσμος στις οργανωμένες παραλίες που άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά.  Από τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου. Επίσης, τη Δευτέρα, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, τα οποία σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τις 10 Μαϊου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ανοικτά μπορούν να είναι επίσης, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, από τις έντεκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ  

Λαμία – Ο.Φ.Η. 0-1

Βόλος – Λάρισα, 2-1

Παναιτωλικός – Ατρόμητος  0-2 ΣΤΟ 68′

 Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ.  Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα