back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκατοντάδες τραυματίες από τις σφοδρές συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, έξω από το τέμενος Αλ Άκσα

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές συγκρούσεις προκλήθηκαν το πρωί σήμερα στην Ιερουσαλήμ έξω από το τζαμί αλ-Ακσά όταν ομάδες Ισραηλινών επιχείρησαν πορεία προς την Παλιά Πόλη με την ευκαιρία της επετείου της κατάληψης του ανατολικού τμήματος της πόλης μετά τον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Οι συγκεντρωμένοι Ισραηλινοί συγκρούσθηκαν με Παλαιστινίους αντιδιαδηλωτές  ενώ η αστυνομία της πόλης έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται. Η παλαιστινιακή οργάνωση της Ερυθράς Ημισελήνου κάνει λόγο για τον τραυματισμό περισσότερων από 275 Παλαιστινίων προσκυνητών στο Τέμενος Αλ Άκσα, που βρίσκεται σ’ ένα οικιστικό σύμπλεγμα ιερό τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και τους Εβραίους.

Αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 12 αστυνομικούς τραυματισμένους.

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει ισραηλινό όχημα να πέφτει πάνω σε Παλαιστινίους, όταν οι τελευταίοι του επιτίθενται με πέτρες.

Η σημερινή αναταραχή ακολουθεί την συνεχώς κλιμακούμενη  ένταση των προηγούμενων εβδομάδων στην Ιερουσαλήμ  με αφορμή τον μήνα του Ραμαζανιού . Λάδι στη φωτιά έριξε το σχέδιο έξωσης Παλαιστινίων από μια αραβική γειτονιά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.  Τo Aνώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέβαλε την απόφαση που επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα για τις εξώσεις των Παλαιστινίων από τις κατοικίες τους στη συνοικία Σείκ Τζαράχ  της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα