back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επί τάπητος αύριο οι υπερτοπικές μετακινήσεις, η διεύρυνση ωραρίου εστίασης και η κατάργηση των sms 

Διαβάστε επίσης

«Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου και για το click inside. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, θα εξετασθούν επίσης όπως έγινε γνωστό, θέματα όπως η κατάργηση των sms στο 13033 καθώς και η επέκταση του ωραρίου εστίασης έως τις 24:00. Το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η κ. Πελώνη μιλώντας στον Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 104,6» ανέφερε ότι πάμε σε σταδιακά ανοίγματα με μεγάλη προσοχή, με κανόνες, με αυστηρή επιτήρηση, με το πρόσθετο εργαλείο των self test, που έχει ήδη ενταχθεί στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

«Προφανώς, επιτηρούμε και αξιολογούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία κάθε στιγμή. Είμαστε σε μία καλή, σταθερή φάση αυτή τη στιγμή, για να το κάνουμε και πάντα βέβαια προσέχουμε. Ο στόχος είναι να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Αυτό εξαρτάται και από όλους εμάς. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε. Και φυσικά, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί με τους ρυθμούς αυτούς και επιταχύνονται, τόσο πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να πάμε σε μία νέα κανονικότητα», υπογράμμισε.

Τέλος, σημειώνεται ότι την Πέμπτη 13 Μαΐου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα κάνει αναλυτικές ανακοινώσεις για τα πρωτόκολλα ασφαλείας στην επαναλειτουργία της τουριστικής βιομηχανίας από τις 14 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα