back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Καλαβριανός… SOLO στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει  στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Κυριακή 16 Μαΐου, στο μικρόφωνο ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιάννης Καλαβριανός.

Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη. Eίναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, υποψήφιος διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος και εκ των ιδρυτών της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Τα τελευταία 16 χρόνια έχει σκηνοθετήσει αλλά και γράψει θεατρικά κείμενα τα οποία έχουν βραβευθεί και μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

Μεταξύ αυτών, οι πολύ επιτυχημένες παραστάσεις : ‘’Αβελάρδος και Ελοΐζα’’ ,  ‘’Γιοί και κόρες’’, ‘’Παραλογές’’,  ‘’Ανεμοδαρμένα Ύψη’’ ,  ‘’Κουμ Κουάτ’’ , ‘’Γρανάδα’’ , ‘’Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος’’, ‘’Η τάξη μας’’, ‘’Η Τσερλίνε και το σπίτι των κυνηγών’’, ‘’Hotel Eternite’’ κ.α

Επίσης, μόλις ανακοινώθηκε η φετινή  συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με την παράσταση “Η Φαίδρα καίγεται”, της Αμάντας Μιχαλοπούλου, με αφετηρία τον μύθο Φαίδρας-Ιππόλυτου που θα παρουσιαστεί στις 30 και 31 Ιουλίου  στο  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, σε δική του σκηνοθεσία.

Επιμέλεια εκπομπής : Αριστέα Γιάννου  

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα